Travel | Brussel


Pillows Hotels hebben jullie vast wel eens voorbij zien komen bij mij. In januari 2017 heeft Pillows haar deuren geopend in Amsterdam en later in in Zwolle. Ik ben beide keren uitgenodigd om een nachtje te verblijven in de hotels. Lees hier mijn review over Amsterdam en Zwolle.

Pas heeft Pillows ook een hotel in Brussel, België geopend. Samen met Miranda mocht ik ook hier een nachtje verblijven.

Pillows Grand Hotel Place Rouppe is dus het derde hotel van Pillows en ligt op 10 minuten loop afstand van het treinstation van Brussel. Kortom je bevind zicht in het hart van het centrum met een paar minuten loop afstand van de city highlights zoals Manneke pis en Grote Markt.

Lobby
Net zoals bij de andere hotels is het ingericht als een luxe woonkamer. Heerlijk knus met een open haard en lounge banken. De velvet groen en marble maakt het elegant en tijdloos.

Kamers
Pillows Grand Hotel Place Rouppe beschikt over 43 stijlvolle kamers en suites. De kamers zijn sfeervol en comfortabel.  Alle kamers beschikken over een inloopdouche, airconditioning, luxe bedlinnen, kingsize bed, Nespresso koffieapparaat, smart HD TV en een draadloos muzieksysteem. Sommige kamers zijn ook voorzien van een balkon. Net zoals in het restaurant is ook hier de interieur erg geweldig. Daarnaast zijn de schilderijen in de kamers en lobby ook te koop.

Ontbijt
Het ontbijt heeft het zelfde concept als in Amsterdam en Zwolle. Het is geen buffet, maar bijna een 3 gangen ontbijt, haha.  Je begint met yoghurt en vers fruit en daarna krijg je een plateau met broodjes, croissants en belegd. Mocht je een eitje willen kan de kok dat voor je maken. Alles is daar mogelijk.

Wij hadden weer een heerlijk verblijf bij Pillows. Het personeel is zo vriendelijk en bij binnenkomst voel je gelijk thuis. Zoals je ziet ben ik fan dus ik raad iedereen aan om in het Pillows te verblijven. Brussel
Miranda en ik waren er maar 1 dag, maar uiteraard wil ik jullie wel wat vertellen over de stad Brussel. Ongeveer twee jaar terug was ik met Kevin voor het eerst in Brussel geweest dus ik kende de stad al een beetje. Het is echt een mooie stad. Ik moet zeggen ik was ook echt verrast met wat je er allemaal kan doen. Er zijn mooie historische gebouwen, interessante musea en een leuk uitgaansleven. Hieronder een paar van de highlights van Brussel.

Bezienswaardigheden 

*Manneken pis
De hoofdstad van België is natuurlijk bekend om zijn wereld beroemde ‘Manneken Pis’. Dit standbeeldje van een plassend jongetje staat in het centrum van Brussel op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Al eerder in de geschiedenis is het beeldje beschadigd of zelfs weggehaald om vervolgens weer te worden gevonden al dan niet in gehele staat.

*Grote Markt 
Al sinds de elfde eeuw is de Grote Markt het meest centrale plekje van Brussel. Je kan hier alles vinden op gebied van shoppen, terrasjes, restaurants, hotels, uitgaan en cultuur.

*Atomium
Wegens tijd gebrek hebben Miranda en ik dit niet kunnen zien, maar twee jaar geleden was ik er al eens geweest en ik kan zeggen dat het zeker een aanrader is. Dit bijzondere bouwwerk staat in het Heizelpark in Brussel en is ontworpen door André Waterkeyn. Het is ontworpen voor de wereldtentoonstelling in 1958 in Brussel en staat symbool voor het metaal ijzer dat in de jaren ’50 sterk in ontwikkeling was. De hoogte van het bouwwerk telt 102.705 meter, het bestaat uit negen bollen die elk een diameter van 18 meter tellen. Deze bollen staan elk weer precies 29 meter van elkaar af en zo beelden zij de kristalstructuur van ijzer uit. Met de lift is het mogelijk om naar de bovenste bol te gaan en een bezoek aan het restaurant te brengen. De andere bollen zijn per trap of roltrap te bereiken. In de basisbol is een permanente tentoonstelling van Expo 58 te bewonderen.*De Marollen
De volkswijk van Brussel die dat volkse karakter (nog) heeft weten te behouden. Het centrum is het Vossenplein waar dagelijks een rommelmarkt wordt gehouden. Ook in de straatjes om het plein vindt u vele winkeltjes met oude spullen.

*Kerk van de grote Zavel
Deze prachtige gotische kerk ligt in een van de aantrekkelijkste wijken van Brussel, De Zavel. Op het plein voor de kerk – Grote Zavel – wordt op zaterdag en zondag een antiekmarkt gehouden. Op andere dagen kun je terecht bij antiekwinkels in de omliggende straten.

*Jubelpark
Dit Jubelpark is met recht een park te noemen. Er bevinden zich meerdere gebouwen en paviljoenen. Zo huisvest het o.a. het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium wat in 1948 werd opgericht om het artistieke en culturele erfgoed van België te bestuderen en conserveren, de Grote Moskee van Brussel waarin de zetel zit van het Islamitische Cultureel Centrum van België en de Triomfboog die in 1905 werd voltooid met aan de voet acht beelden die de overige provincies uitbeelden. Verder is er nog het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Autoworld met een selectie van zo’n 230 auto’s en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis.

*De Brusselse striproute
Vele muren (ongeveer 31) in Brussel zijn opgefleurd met taferelen uit bekende stripverhalen. Er is een route uitgezet langs al deze muurschilderingen. De echte stripliefhebbers gaan daarna naar het Stripmuseum.Uitgaan
In Brussel houden ze meer van kroegjes ipv discotheken. Uiteraard zijn ze er wel. Een paar die naar voren komen zijn Spirito (trendy en duur), Bloody Louis (R&B) en Nostalgia. Wij zijn begonnen met een drankje bij Bar Du Marche Hier heb je heerlijk cocktails en blijkbaar op bepaalde tijdstippen Happy hour. Eigenlijk vonden wij het heer zo leuk dat we er bijna de hele avond gebleven zijn. Daarna zijn we nog naar Cafe Belga gegaan. Was ook gezellig, moet zeggen dat ik het niet zo leuk vond. Maar dat kwam meer, omdat ik gewoon moe was en naar bed wilde, haha. Dus volgens mij is het daar ook best leuk.

Wafels
Als je in België bent moet je uiteraard wel een wafel eten. Koop ze niet in de winkel op De Grote Markt, maar bij zo busje op straat met het echte oude receptie. Duizendmaal lekkerde 🙂  Zoals je ziet is er genoeg te doen in Brussel. Ik ga zeker nog een keer terug. Zijn jullie wel eens in Brussel geweest? Zoja wat was jouw ervaring? En als je er nog niet bent geweest zou je deze stad dan willen bezoeken?

Special thanks to 2twintig PR & Pillows Grand Hotel Place Rouppe

Adress
Pillows Grand Hotel Place Rouppe
Rouppeplein 17
1000 Brussel, Belgie

Tel: + 32 2 204 00 40
Email: grandhotelplacerouppe@pillowshotels.com

Volg:

2 Reacties

  1. 5 maart 2018 / 08:26

    Wat een mooie foto’s en wat klinkt dit hotel geweldig! Ik vind de naam alleen al zo leuk en het interieur ziet er ook top uit. Hoe leuk, een driegangenontbijt?! Dat is echt een keer iets anders en superleuk ook. Malou x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/e/2/8/wendyvansoest.com/httpd.www/wp-content/themes/pipdig-opulence/inc/functions/inc/functions/instagram.php on line 99

Looking for Something?