Travel | Milaan


In November ben ik samen met Danique naar Milaan geweest. Als (fashion) blogger zijnde moet je zeker een keer naar de modestad in Italie zijn geweest. Ik was erg nieuwsgierig naar de stad, want ik hoorde veel tegenstrijdiger verhalen. De één vind het helemaal geweldig en de andere vind het verschrikkelijk.  Milaan is zeker een mooie stad, maar heel eerlijk er is echt niet zoveel te doen. Voor shoppen, lekker eten en relaxen helemaal top. Maar ben je meer van cultuur en dingen doen dan moet je niet in Milaan wezen. Je heb de Duomo and that’s it! Ik vond het super leuk om het gezien te hebben, maar heel snel zou ik er niet meer naartoe gaan. Alleen voor fashionweek zou ik een uitzondering maken haha.

Uiteraard wilde ik in november al een post over Milaan schrijven, maar ik stelde het uit en vond het toen alweer veelste laat om nog een post erover te schrijven. Maar toch wil ik met jullie mij ervaringen, tips en hotspots delen. Beter laat dan nooit toch? Kijken jullie mee? Duomo di Milano
Duomo di Milano, is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld! De reden waarom ik zo graag naar Milaan wilde. Elke keer tijdens fashionweek zag ik zulke gave foto’s voorbij komen op Instagram bij andere bloggers. Tja als travel en fashion lover moest ik hier natuurlijk ook staan. Zo gezegd zo gedaan :). Het resultaat kan je HIER zien. Leuk weetje is dat Danique en ik rond 06:00 uur opstonden om daar zo vroeg mogelijk te zijn. Het is daar namelijk altijd mega druk maar dat verpest zo de foto’s. Dus ja dan maar vroeg opstaan. Alsnog, omdat het pas rond 07:15 uur licht werd was het helaas niet uitgestorven op het Piazza del Duomo. Maar goed er was geen mensen massa aanwezig dus wij konden prima onze foto’s maken. Ohja omkleden op straat is ook niks nieuws voor bloggers, hihi. 
Galleria Vittorio Emanuele II
Super mooie overdekte winkelstraat (passage) uit de 19de eeuw. Voor de shop liefhebbers echt een winkelparadijs. Echter zijn het wel alleen designer winkels zoals Prada, Louis Vuitton, Gucci en meer. Het gebouw is mega mooi en is de verbinding tussen het domplein en het Piazza della Scala. 
Cavalli Club
Een vriendin gaf mij de tip dat Cavalli Club erg leuk is. Je betaald €14 euro entree, maar dan krijg je één gratis cocktail en mag je gebruik maken van het buffet. Daar vertel ik later meer over, want dat is bij veel restaurants in Milaan. De club is gelegen bij Torre Branca in het Sempione park. De bedoeling was om daar te gaan stappen, maar omdat wij in het park waren wilde wij alvast een kijkje nemen en eventueel foto’s maken (voordat het weer druk is). Wij waren er dus erg vroeg en zijn daar dus nooit wezen stappen, haha. Mooie club! Alleen veel plekken waren al gereserveerd waardoor je dus eigenlijk niet kon zitten. Gelukkig mochten we op een gereserveerde plek zitten (ober lief aankijken) tot dat de mensen kwamen. Dat was wel jammer! Doe ook alsof je daar altijd komt, want dan kan je voor €10,- naar binnen. Als ze weten dat je toerist bent betaal je ook de volle prijs. 
Restaurants + Navigli
Pizza, lasanga en pasta’s ik hou ervan! Dan zit je in Italie goed natuurlijk. In Milaan heb je aperitivo’s. Vooral in de wijk Navigli zie je dit. Je besteld een cocktail van €10,- en je heb onbeperkt een buffet met van alles. Super goedkoop en heerlijk eten. De wijk Navigli is sowieso heel gezellig. Jong en trendy. Hier gaan de jongeren vaak een drankje doen of stappen. Wij hebben gegeten bij Maya en Spritz. Maya is erg populair en heel druk. Soms was het echt vechten bij het buffet. Gelukkig waren wij aardig vroeg dus wij waren net de drukte voor. Toen wij naar buiten liepen stond er een hele lange rij. Ik zelf vond Spritz lekkerde. Was echt een heerlijk buffet, heb 3 bordjes genomen haha. De dag dat wij in het Sempione park waren zijn wij terecht gekomen bij restaurant Old Wild West. Leuk tentje! Thema was on point! Koetsen, hoefijzers, pistolen het was er allemaal. In de wijk Brera vind je de duurdere restuarants. Wel een erg leuk wijkje dus zeker een aanrader. Daar hebben wij echt Italiaans gegeten, pizza en lasange. Het restaurant heet Taverna Del Borgo. Echt top service, maar goed dat mag ook wel voor wat je daar betaald. Brera
Brera is ongeveer 10 minuten lopen vanaf de Duomo. Echt een heel leuk en gezellig wijkje. Hier heb je fantastische straatjes voor outfit foto’s. Zie hier het resultaat. Wat zeker een aanrader is om een bloemen ijsje te halen bij Amorino Gelato. Heerlijk en picture perfect! 
Parco Sempione
In Park Sempione is veel te zien zoals Castello sfozesco, Arco della Pace, Arena Civica, Acquario Civico, Torre Branca en Palazzo dell’Arte. Ik geloof dat het er in de zomer prachtig is, maar toen wij er waren was het zo koud dat wij eigenlijk alleen maar snel ergens naar binnen wilde. Wij hebben een rondje gelopen door Castello Sfozesco, hebben foto’s gemaakt bij Arco della Pace en zijn daarna lekker gaan eten bij Old Wild West (kan je vinden achter de Arco della Pace). Als laatste hebben wij nog een cocktail gedaan bij Cavalli. Dat zit naast Torre Branca dus ook dat hebben we nog gezien :). 
Onze trip bestond uit veel foto’s maken voor mijn blog en voor Danique haar webshop. Wij hebben ook nog een dagje inkopen gedaan voor de webshop. Neem anders is een kijkje bij Especiallybydaan, super leuke items. Hierboven een paar looks die ik geshoot heb in Milaan. 
Wij verbleven in hotel Aspromonte. Erg fijn hotel met een top locatie. Vijf minuten lopen naar de metro en bij 3 a 4 haltes ben je al bij Doumo. Ik raad dit hotel zeker aan. Via Booking.com kan je het voor een leuk prijsje krijgen. Helaas weet ik niet meer wat wij per nacht betaalde, maar het was onder de €50,-

Milaan zeker een leuke stad, maar niet heel speciaal. Toch ben ik blij dat ik hem van mijn lijstje kan afstrepen. De Duome is zeker special om gezien te hebben. Daarnaast was het harstikke gezellig met Danique. Mocht je naar Milaan gaan dan hoop ik dat je wat aan mijn tips heb gehad.

Liefs,

Volg:

5 Reacties

 1. 24 februari 2017 / 10:54

  Hele leuke foto’s heb je gemaakt! Wij waren in de zomer drie dagen in Milaan en vonden het echt tegenvallen, omdat er inderdaad niet zoveel te doen is.. Voor Fashion Week zou ik inderdaad ook gewoon gaan weer haha!

  xx Alex
  Alexandra • ilumuoti onlangs geplaatst…A Perfect pair of Black heelsMy Profile

 2. 24 februari 2017 / 17:48

  Ik hou van italie en ik ben ook al meerdere malen in Milaan geweest.. echt heerlijk daar!
  Wat heb je prachtige outfit foto’s gemaakt en het eten is daar lekker he.. damn!

 3. 24 februari 2017 / 21:43

  De foto’s en de locaties, zien er in ieder geval helemaal top uit. Ik ben zelf wel meer van cultuur, maar ik zou Milaan graag een keertje aan doen om het gezien te hebben.
  Chantal onlangs geplaatst…Hotspot: TEDS in UtrechtMy Profile

 4. 25 februari 2017 / 13:53

  Gave foto’s heb je gemaakt zeg! Is alle kleding die je draagt afkomstig van haar shop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge